Gel batteri

Söker du ett gel batteri som är tillverkat av högsta kvalité? På ABT Batteri erbjuder vi ett brett utbud av hållbara batterier, batteritestare och batteriladdare som passar för alla användningsområden. Tycker du att det är svårt att veta vilket batteri som passar dina önskemål? Genom vår breda kunskap kring batterier så hjälper vi dig att hitta ett batteri som passar dina förväntningar.

Våra gel batterier

Det finns många fördelar med att välja gel batterier. Ett Gel batteri är ett underhållsfritt ventilreglerande blybatteri där batterisyran är bunden i en trögflytande Gel. Batteriet har många stora fördelar som lång livslängd, långsam självurladdning och en god förmåga att återhämta sig. Ett gel batteri är därför väldigt hållbart och även användningsbart i flera olika sammanhang.

FGS gel batteri

FGG-serien består av underhållsfria ”gel” batterier. Batteriet klarar djupa urladdningar bra och passar därför utmärkt för lägre urladdningsströmmar under en längre tid. Batterierna passar användning inom medicinsk utrustning, el-scootrar och eldrivna rullstolar. Batterierna finns i 12V.

MK gel batteri

MK är ventilreglerade blybatterier av typen "gel" och lämpar sig mycket bra för cykliskt användande i t.ex. el-scootrar, el-rullstolar, städmaskiner och golfbilar. De tål djupa urladdningar och klarar upp till 700 cykler enligt BCI-normen. Självurladdningen är väldigt låg i batteriet.

ABT Batteri – vi erbjuder batterier av hög kvalité

Har du några frågor kring våra produkter eller vilket gel batteri du ska välja? På ABT Batteri erbjuder vi flera modeller av gelbatterier som passar alla användningsområden. Våra ledord inom företaget är personlig service, tillgänglighet trevligt bemötande och snabba leveranser. Välkommen att kontakta oss på ABT Batteri så hjälper vi dig i valet kring batterier.

Vad är ett gel batteri?

Gelbatterier är utformade för att likna konventionella vätskefyllda batterier.
De positiva och negativa elektroderna är omgivna av en elektrolyt. Namnet GEL kommer från denna typ av batteri, där elektrolyten inte består av vätska, utan av silikon. Detta gör batteriet mer motståndskraftigt mot vibrationer och lutning.

Kan man ladda gel batteri?

Smarta laddare finns för SMF, AGM och Gel batterier. Den anpassar laddningsströmmen till batteriet och avbryter laddningen när batteriet är fulladdat. Laddaren kan även användas för underhållsladdning av batterier för säsongsanvändning.

Vad är skillnad mellan AGM och gel batteri?

AGM eller "torra" batterier är den senaste utvecklingen inom blybatterier. Istället för att använda vatten eller gel använder AGM-batterier ett fyllmedel i glasfiber för att hålla elektrolyten. Gelbatterier använder syra i gelform.

Varför gel batteri?

Det finns många fördelar med att välja ett gelbatteri. Ett gelbatteri är ett underhållsfritt ventilreglerat blybatteri där batterisyran är bunden i en trögflytande gel.
Batterier har många fördelar, såsom lång livslängd, långsam självurladdning och stark återhämtningsförmåga.

Vad är Blysyrabatterier?

12-volts blybatteriet har inga rörliga delar. Blysyrabatteri består av sex galvaniska celler, var och en med en spänning på 2,1 volt. Inuti varje cell finns en positiv platta täckt med ett lager blyoxid och en negativ platta av rent bly.

Hur laddar man Gelbatterier?

Vi rekommenderar att laddningsströmmen i ampere alltid ska vara 10 % av batterikapaciteten. Gel-batterier bör laddas med en primärladdning på 2,35-2,40 volt vid 25°C. Den maximala laddningsströmmen är C20/5. Underhåll bör vara 2,27-2,30 volt per batteri


If you like this, then please share!
ABT Batteri
GEL batteri